Såhär kan en typisk senlunch se ut. Färskpotatis, varmrökt lax, sallad, romsås och en bit surdeg. På det lite kapris och dillpesto. Ni bara måste teta dillpesto. SÅ GOTT. Typ oljig dillchirre. hehe. Antingen köper ni ICAs färdiga på burk eller så gör ni denna goding med västerbottenost. Snälla gud i himlen gör västerbottenost billigt. AMEN. PUSSGURKA
Ingredienser
- 2 dl Creme fraiche
- 1 dl Rom
- 0 st Citron
- 1 st Rödlök
- 1 nypa Salt
- 1 nypa Peppar
- 1 dl Dill
- 1 dl Mandel
- 1 dl Rapsolja
- 0 st Citron
- 1 tsk Salt
- 1 nypa Vitpeppar
- 1 dl Västerbottenost
Gör så här:
Romsås
Blanda creme fraiche, rom,l, rödlök, salt och peppar. Smaka av med skal och saft från citron.
Dillpesto
Blanda mandel, dill, olja, västerbottenost, citronsaft, vitlök, salt och peppar. MIX IT. TASTE IT.
Servera tillbehören till ungstekt lax och kokta potäter. Krispigt grönt och en skiva surdeg med RIKTIGT saltat smör på till det. DÖR.
Tips
SNÅLIS
Byt ut västerbottenosten mot parmesan eller annan lagrad ost.
Byt ut mandel mot pumpa eller solroskärnor.