Saras Studentmat

Varmrökt lax med färskpotatis, romsås och dillpesto

Föregående Nästa
11908004_10205895613523698_1253867148_n.jpg
11720616_10205574559497548_1279089921_n.jpg (1)
hav.jpg
Såhär kan en typisk senlunch se ut. Färskpotatis, varmrökt lax, sallad, romsås och en bit surdeg. På det lite kapris och dillpesto. Ni bara måste teta dillpesto. SÅ GOTT. Typ oljig dillchirre. hehe. Antingen köper ni ICAs färdiga på burk eller så gör ni denna goding med västerbottenost. Snälla gud i himlen gör västerbottenost billigt. AMEN. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 dl Rom
  • 0 st Citron
  • 1 st Rödlök
  • 1 nypa Salt
  • 1 nypa Peppar
  • 1 dl Dill
  • 1 dl Mandel
  • 1 dl Rapsolja
  • 0 st Citron
  • 1 tsk Salt
  • 1 nypa Vitpeppar
  • 1 dl Västerbottenost

Gör så här:

Romsås


Blanda creme fraiche, rom,l, rödlök, salt och peppar. Smaka av med skal och saft från citron. 


 


Dillpesto


Blanda mandel, dill, olja, västerbottenost, citronsaft, vitlök, salt och peppar. MIX IT. TASTE IT. 


 


Servera tillbehören till ungstekt lax och kokta potäter. Krispigt grönt och en skiva surdeg med RIKTIGT saltat smör på till det. DÖR. 


 


 


 

Tips

SNÅLIS

Byt ut västerbottenosten mot parmesan eller annan lagrad ost.

Byt ut mandel mot pumpa eller solroskärnor.