Saras Studentmat

Sushi

Föregående Nästa
sushi.jpg (1)
Sushi är jordens grej och inte alls så svårt att göra själv när man väl köpt bas råvarorna och kommit igång. Det går dessutom att variera och kreativiteta sig i det oändliga!! PUSSGURKA

Ingredienser

  • 1 förpackning(ar) Sushiris
  • 1 förpackning(ar) Noriark
  • 1 förpackning(ar) Gari
  • 1 förpackning(ar) Wasabi
  • 1 förpackning(ar) Japansk soja

Gör så här:

Se till att frysa fisken på rätt sätt och koka riset enligt instruktionerna. Sedan är det egentligen bara att låta fantasin flöda. Här kommer några av mina enkla favoriter. 


 


Nigiri (kuddar ni vet)


Lax såklart. Toppa med teriyakisås och rostad lök!!


Avcoado vad trodde ni? Toppa med sesamfrö 


Tofu - Marinera i honung, teriyaki och lite chili. Stek i olja. 


Tonfisk - Toppa med mangochutney


 


Maki (rullar)


Edamamebönor, avocado och nektarin 


Halloumi, avocado och mango - Toppa med majo och en droppe sirracha


Heta räkor - Stek räkor hastigt i olja, vitlök, chili och citron. Bland med majonäs. Toppa med koriander


 


Laxmaki (Skippa riset och använda skivad lax istället för sjögräsark)


Färskost, rökt lax och hjortronsylt omg 


Lax och färskost med wasabi - Rulla i rostade sesamfrön och toppa med salladslök 


 


Alternativ till vitt ris 


Quinoa eller råris är även det fantastiskt i sushi, faktiskt!


 


Smaksättningar till majonäs


Sirracha 


Sesamolja 


Lime 


Soja 

Tips

Bara kör!! (Samt se Netflixs Jiro - dreams of sushi för inspo)