Ingredienser
- 1 förpackning(ar) Sushiris
- 1 förpackning(ar) Noriark
- 1 förpackning(ar) Gari
- 1 förpackning(ar) Wasabi
- 1 förpackning(ar) Japansk soja
Gör så här:
Se till att frysa fisken på rätt sätt och koka riset enligt instruktionerna. Sedan är det egentligen bara att låta fantasin flöda. Här kommer några av mina enkla favoriter.
Nigiri (kuddar ni vet)
Lax såklart. Toppa med teriyakisås och rostad lök!!
Avcoado vad trodde ni? Toppa med sesamfrö
Tofu - Marinera i honung, teriyaki och lite chili. Stek i olja.
Tonfisk - Toppa med mangochutney
Maki (rullar)
Edamamebönor, avocado och nektarin
Halloumi, avocado och mango - Toppa med majo och en droppe sirracha
Heta räkor - Stek räkor hastigt i olja, vitlök, chili och citron. Bland med majonäs. Toppa med koriander
Laxmaki (Skippa riset och använda skivad lax istället för sjögräsark)
Färskost, rökt lax och hjortronsylt omg
Lax och färskost med wasabi - Rulla i rostade sesamfrön och toppa med salladslök
Alternativ till vitt ris
Quinoa eller råris är även det fantastiskt i sushi, faktiskt!
Smaksättningar till majonäs
Sirracha
Sesamolja
Lime
Soja
Tips
Bara kör!! (Samt se Netflixs Jiro - dreams of sushi för inspo)