Saras Studentmat

Saffransrisotto med apelsin och rostade pinjenötter

Föregående Nästa
11668085_10205583375757949_179597122_n.jpg
Den stora frågan efter helgen festligheter. Vad ska man göra med lilla pojken? Det var min fina vän Becca som droppade uttrycket vid en middag när hon skulle hälla upp det allra sista ur boxen. Ingen av oss andra visste det men lille pojken är tydligen detsamma som sista slatten. Det man ska göra är RISOTTO. Såklart. SAFFRANSRISOTTO. Såklart. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 3 dl Risottoris
  • 1 msk Smör
  • 1 st Gul lök
  • 2 dl Vitt vin
  • 8 dl Buljong
  • 2 dl Parmesan
  • 0 g Saffran
  • 2 st Saft och skal från apelsin
  • 1 dl Pinjenötter

Gör så här:

Riv skalet och pressa ur saften ur apelsinerna. Rosta nötterna. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja samt smör i en stor kastrull. Tillsätt saffran. Tillsätt det vita vinet, rör om och koka upp. Koka risotton på medelvärme i 20 minuter, rör då och då samt tillsätt buljong efter hand som risotton kokar ner. Se till att risotton hela tiden har vätska som kokar. Riv under tiden osten fint. Innan servering vänder du ned 0,5 dl riven ost och en REJÄL klick smör. Rör i saften och skalet från apelsinerna. Strössla över lite extra ost och nötterna. Servera PRONTO.