Ni fattar ju. Detta är julvligt. PUSSGURKA
Ingredienser
- 5 dl Socker
- 3 msk Ljus sirap
- 50 g Smör
- 100 g Vit choklad
- 1,5 dl Pistagenötter
- 3 dl Grädde
- 1,5 dl Röd mjölk
- 0,5 g saffran
Gör så här:
Häll alla ingredienser utom nötter, choklad och smör i en kastrull.
Koka upp och rör tills sockret smält. Fortsätt koka utan lock på svag värme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 122°.
Grovhacka nötterna och chokladen.
Skär smöret i kuber.
Dra kastrullen från värmen, låt svalna något.
Rör i nötter, choklad och smör. Rör tills choklad och smör smält.
Häll smeten i en form med bakplåts- papper, ca 20x30 cm. Häll fudgen i formen och låt stelna i kylen. Skär i bitar. Förvara svalt.