Saras Studentmat

Saffransfudge med pistage och vit choklad

Föregående Nästa
fudge.jpg
Ni fattar ju. Detta är julvligt. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 5 dl Socker
  • 3 msk Ljus sirap
  • 50 g Smör
  • 100 g Vit choklad
  • 1,5 dl Pistagenötter
  • 3 dl Grädde
  • 1,5 dl Röd mjölk
  • 0,5 g saffran

Gör så här:

Häll alla ingredienser utom nötter, choklad och smör i en kastrull.


Koka upp och rör tills sockret smält. Fortsätt koka utan lock på svag värme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 122°.


Grovhacka nötterna och chokladen.


Skär smöret i kuber.


Dra kastrullen från värmen, låt svalna något.


Rör i nötter, choklad och smör. Rör tills choklad och smör smält.


Häll smeten i en form med bakplåts- papper, ca 20x30 cm. Häll fudgen i formen och låt stelna i kylen. Skär i bitar. Förvara svalt.