
I helgen invigde vi roséperioden. SÅ NAJS. Jag tycker egentligen inte rosé är jättegott. Men jag tycker tanken på rosé (bara ben, skaldjur, ljumma sommarnätter, grillat och myggbet) är jättegod. Gott? Ah whatever. Detta ska ni iallafall naggnagga till rosé. Rökt lax och hjortron må låta som en konstig kombo. Men det kommer bli en glasklar kombo i munnen. Sushi på norrländska typ. PUSSGURKA
Ingredienser
- 8 skiva(or) Rökt lax
- 200 g Färskost
- 1 dl Hjortronsylt
- 1 dl Solroskärnor
- 0.5 förpackning(ar) Ruccola
Gör så här:
Blanda färskost och hjortron. Salta och peppra. Bre cremen på laxskivorna. Rulla ihop dem som sushirullar och skär i lagoma munsbitar. Rosta solroskärnor och strössla över laxrullarna när de svalnat. Garnera med ruccola.