Saras Studentmat

Mangoris med vårlök, ägg och sesam

Föregående Nästa
asia2.jpg
asia.jpg
Det här är resultatet av precis allt jag hade i kylen. Minus kaviaren. Den lät jag ligga. Jag älskar att laga mat av ingenting. Det är så KREATIVT. Och blir så GOTT. Oftast. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 0.25 förpackning(ar) Romansallad
  • 2 msk Citronjuice
  • 1 msk Sesamolja
  • 0.75 dl Risottoris
  • 0.5 st Mango
  • 1 knippe Koriander
  • 1 st Ägg
  • 0.5 st Avocado
  • 2 msk Sesamfrö
  • 1 st Vårlök
  • 0.25 st Chili

Gör så här:

Rosta sesamfröna i en torr panna. Koka riset till det är lite klibbigt. Skiva lök, chili, koriander och mango och vänd ner i riset. Strimla salladen. Hetta upp sesamolja i en panna och vänd hastigt ner salladen tillsammans med citronjuice och lite japansk soya. Koka ett ägg till önskad konsistens. Jag föredar löst till denna rätt. För att de krämiga mildheten hos ägget är så NAJS ihop med de asiatiska smakerna. Stjälp upp salladen på en tallrik och lägg på riset. Toppa med sesamfrö. Ät med ägg och avocado. En öl om du så önskar. KLART DU GÖR. 

Tips

SNÅLIS

Risottoris är inget måste. Ett vanligt vitt klibbigt ris, typ jasmin, går även det. Ett oklibbigt med. Och ett brunt för den delen. Ta det du gillar för fan.