Saras Studentmat

Quinoasallad med mango, avocado, ingefära, kokkos och jordnötter

Föregående Nästa
jordn.jpg
Quinoasallader är min nya bästa vän. Så enkelt, så lätt att variera och en dröm att ha i matådan. Du behöver inte ens stå i den jävla mikrokön. HATAR DEN. Denna asiatiska variant har allt. Sötma, sälta, krämighet, sting och crunch. Nablusi är en ostsort som smakar typ som feta och halloumi skulle få kids. I skåne finns den gjord på skånsk mjölk med nigellafrön. HIMMELSK. Hittar ni den inte går det fint med halloumi. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 1 dl Quinoa
  • 2 dl Jordnötter
  • 1 st Mango
  • 2 st Vårlök
  • 1 dl Torkad kokkos
  • 2 msk Ingefära
  • 1 st Avocado
  • 1 påse(ar) Ruccola
  • 1 förpackning(ar) creme fraiche
  • 0.5 dl Sweet chilisås
  • 1 förpackning(ar) Nablusi med nigellafrön

Gör så här:

Koka quinoan. Stek osten i torr panna.  Blanda med restern av ingridienserna. Blanda creme fraiche med sweet chilisåsen. Toppa salladen med jordnötterna. Det var inte svårare än så. KALASIGT VA. 

Tips

Har du inte, eller gillar du inte något så har jag en briljant lösning. BYT UT DET DÅ VETJA