Färdig pizzadeg är min bästa vän. Men schh. Säg det inte till någon. Så JÄVLA beskvämt. Alltid på extrapris dessutom. Poff så ligger där en alldeles platt pizzabotten med tomatsås redo att proppas full av kreativitet. På denna historia blev det chiliräkor för att det var extrapris, överbliven mascarpone från helgen för att det är typ det godaste jag vet och citron för att jag alltid har det hemma. HIMMELOCHPIZZAVADGOTTDETBLEV. PUSSGURKA.
Ingredienser
- 1 st Färdig pizzadeg
- 4 dl Räkor
- 200 g Mascarpone
- 1 st Citron
- 1 st Chili
- 1 st Vitlök
- 0.75 dl Olivolja
- 1 knippe Basilika
Gör så här:
Hacka chili och MASSA vitlök. Häll ner det i oljan. Häll oljan över de skalade räkorna och låt dra så länge du orkar vänta. Lägg på räkorna på pizzan. Klutta ut mascarponen. Riv citronskal över hela härligheten. Grädda i 225 grader i ca 10min tills pizzan ser lagom krämig ut. Toppa med basilika, ruccola eller spenat. För att det så NAJS.
Baka själv;
Tips
SNÅLIS
Mascarponen går att byta ut mot någon annan färskost, mozarella eller vanlig hårdost. Men det vore ju synd.