Saras Studentmat

Pepparkakskola med brynt smör och havssalt

Föregående Nästa
kola.jpg
Smör, havssalt och jul - Tre av mina absoluta favoritsmaker i samma perfekt sega kola. Brynt smör ger kolan karaktär och nötighet. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 200 g Smör
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Glykos
  • 2 dl Strösocker
  • 1 dl Farinsocker
  • 0.5 dl Vatten
  • 1 tsk Havssalt

Gör så här:

Bryn smöret i en kastrull. Blanda ner grädde och farinsocker. Koka upp socker, glykos och vatten i en annan kastrull. Låt massan koka tills den ändrar färg till en mörkare ton. Tillsätt gräddblandningen pö om pö. . Koka på medelvärme till 124 grader. Rör om då och då. Häll kolan på en plåt med bakplåtspapper (25x30cm). Toppa med havvsaltLåt stelna i rumstemp minst 6h. Skär kolan i fina bitar och slå in till små paket. 

Tips

SNÅLIS 

Har du inte pepparkakskrydda hem går det lätt att blanda ihop egen