Saras Studentmat

Orzotto med peccorino och mynta

Föregående Nästa
orzotto.jpg
Egentligen kan man koka risotto på vilka gryn man än vill och smaksätta med vad fasen man nu har i kylskåpet. Middag på en spik alltså!!

Ingredienser

  • 1 förpackning(ar) Orzogryn
  • 1 förpackning(ar) Peccorino
  • 1 knippe Vårlök
  • 1 knippe Mynta
  • 2 dl Vitt vin
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 25 g Smör
  • 1 l Grönsaksbuljong
  • 1 nypa(or) Salt
  • 1 nypa(or) Peppar

Gör så här:

Färs vitlök. Koka orzogrynen som en vanlig risotto med buljong och vin. Tillsätt osten, ärtorna och en rejäl klick smör. Riv över citronskal och strö över hackad mynta och vårlök. 

Tips

SNÅLIS

Inga orzogryn? Matvete, bulgur eller quinoa går precis lika bra det med!!