Saras Studentmat

Kladdkaka med vit choklad, konjak och hjortron

Föregående Nästa
DSC_0275.jpg
DSC_0293.jpg
Alltså. Denna bara måste ni göra. Så. Då var det sagt. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 200 g Smör
  • 250 g Vit choklad
  • 2 msk Konjak
  • 2,5 dl Socker
  • 2,5 dl Vetemjöl
  • 300 g Hjortronsylt
  • 3 st Ägg
  • 2,5 dl Grädde
  • 1 nypa(or) Salt
  • 1 nypa(or) Florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.


Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.


Vispa ägg och socker poröst.


Rör i choklad, konjak och mjöl.


Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.


Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.


Sikta över florsocker. Servera med lättvispad grädde och bär/frukt.



Servera med

Tips

SNÅLIS

Har man inte hjortron är kakan även himmelsk med jordgubbar, hallon eller tropisk frukt