Alltså. Denna bara måste ni göra. Så. Då var det sagt. PUSSGURKA
Ingredienser
- 200 g Smör
- 250 g Vit choklad
- 2 msk Konjak
- 2,5 dl Socker
- 2,5 dl Vetemjöl
- 300 g Hjortronsylt
- 3 st Ägg
- 2,5 dl Grädde
- 1 nypa(or) Salt
- 1 nypa(or) Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör i choklad, konjak och mjöl.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.
Sikta över florsocker. Servera med lättvispad grädde och bär/frukt.
Servera med
Tips
SNÅLIS
Har man inte hjortron är kakan även himmelsk med jordgubbar, hallon eller tropisk frukt