Saras Studentmat

Fårostsallad med passionfrukt, mynta och kardemummavinagrette

Föregående Nästa
passion.jpg
Lättare och somrigare än såhär bilr det inte. Perfekt som sommarlunch eller fräsch förätt. Servera med en dressing med kryddighet från kardemumma och en bit gott bröd. T ex detta glutenfria fröknäcke som hela världen verkar äta just nu. Av en GOD anledning. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 4 st Passionfrukt
  • 200 g Fårost
  • 0.5 st Gurka
  • 1 st Rödlök
  • 4 msk Olivolja
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 1 msk Honung
  • 2 tsk Kardemumma
  • 1 knippe Mynta

Gör så här:

Hacka gurka, mynta och rödlök. Smula osten och gröp ur passionfrukten. Blanda. Rör ihop olja, vinäger, honung och kardemumma. Ringla över. 

Tips

SNÅLIS

Getost, fårost, salladost - Ta vad du har hemma. Så länge det är OST blir det gott.