Rostad havre, mustig choklad, seg kola och syrliga lingon. ALLTSÅ HIMMEL OCH PANNKAKA. Det är precis så gott som det låter. Eller nä. GODARE. Perfekt avslut på vintermiddagen. PUSSGURKA
Ingredienser
- Botten:
- 100 g Smör
- 0,5 dl Socker
- 2 dl Havregryn
- 1,5 dl Vetemjöl
- Fyllning:
- 1,5 dl Vispgrädde
- 50 g Smör
- 1,5 dl Sirap
- 200 g Mörk choklad (40-60%)
- Topping:
- 1,5 dl Lingon
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna minst 5 tim eller över natten. Skär i tunna bitar. Den är MÄKTIG. Servera med lättvispad grädde.