Saras Studentmat

Bananvåfflor med mörk chokladsås, saltrostade valnötter och lönnsirapgrädde

Föregående Nästa
våffla.jpg
Våfflor alltså. Fan va smarr det är. Fan vad illa man mår. SÅ VÄRT. Vi gjorde veganska våfflor. Jag är inte vegan. Kommer aldrig att bli. Skulle bli ledsen i hela huvudet. hehe. Men min bästis Ida är och det är ju kul liksom. Därför gjorde vi frasvåfflor med kokkosmjölk istället och stekte dem i kokkosolja. Till hade vi mörk chokladsås, lönnsirapgrädde, saltrostade valnötter och skivad brun banan. För att ida säger att de är sötast och bäst då. Sådeså. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 4 st Våfflor
  • 1,5 dl Grädde
  • 1 msk Lönnsirap
  • 1 dl Valnötter
  • 1 st Banan
  • 50 g Mörk choklad

Gör så här:

Rosta nötterna med lite salt i en torr panna. Smält 0.5dl av grädden och choklad försiktigt. Vispa grädden löst och blanda med lönnsirap. Skiva banan. SÅ. WAFFLE AWAY. 


Recept på veganska chokladvåfflor; 

Tips

SNÅLIS

Har man inte lönnsirap går det såklart bra med vanlig sirap. Eller honung.