Rostad mandel & ruccola

Zucchinispaghetti med ädelostsås

Föregående Nästa
zucchinipasta.jpg
På fredagarna äter vi gärna snabb och lättlagad mat. Ädelostpasta är en sådan snabb favorit. Här serveras ostsåsen med zucchinispaghetti, men det går ju lika bra att göra en mer mättande variant med vanlig tagliatelle. Hemma hos oss brukar vi ha både zucchini och tagliatelle.

Ingredienser

  • Sås:
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 70 g saint agur ädelost
  • Tillbehör:
  • 1 dl riven parmesanost
  • ev färsk timjan och rostade valnötter
  • 2 st medelstora zucchini

Gör så här:

Smält smöret i en liten kastrull. Vispa ner mjölet och häll i hälften av mjölken. Vispa och tillsätt resten av mjölken när såsen tjocknat. Koka upp igen och tillsätt grädden, salt och peppar. Rör ner ädelosten och låt den smälta.


Strimla zucchini i en spirulizer. Lägg upp på fat. Häll såsen över, så att zucchinin mjuknar något och strö over riven parmesanost.


Garnera eventuellt med färsk timjan och rostade valnötter.


Det går som sagt jättebra att ersätta zucchinin med vanlig pasta.



Gott till