Detta är ett saftigt och gott glutenfritt bröd. Superenkelt att göra och det håller länge i kylen. Gott att rosta.
Ingredienser
- 2,5 dl bovetemjöl
- 2 dl rismjöl
- 2 msk psylliumhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 msk psylliumfrön
- 4 msk sesamfrön, gärna både svarta och vita
- 1 st morot
- 0,5 st zucchini
- 2,5 dl i-mat havrematlagningsgrädde
- 2 msk rapsolja
- 2 st ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Spara hälften av sesamfröna. Finriv moroten och zucchinin och blanda ner grönsakerna i mjölblandningen. Rör ner i-mat, rapsolja och ägg. Blanda noga.
Klä en avlång bakform på ca 30 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och strö över resten av sesamfröna. Grädda i ugnen 45-50 minuter. Låt brödet svalna innan du skär upp det.