Rostad mandel & ruccola

Zucchini- och morotsbröd

Föregående Nästa
zucchini och morotsbröd1.jpg
Detta är ett saftigt och gott glutenfritt bröd. Superenkelt att göra och det håller länge i kylen. Gott att rosta.

Ingredienser

  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 msk psylliumfrön
  • 4 msk sesamfrön, gärna både svarta och vita
  • 1 st morot
  • 0,5 st zucchini
  • 2,5 dl i-mat havrematlagningsgrädde
  • 2 msk rapsolja
  • 2 st ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.


Blanda ihop de torra ingredienserna. Spara hälften av sesamfröna. Finriv moroten och zucchinin och blanda ner grönsakerna i mjölblandningen. Rör ner i-mat, rapsolja och ägg. Blanda noga.


Klä en avlång bakform på ca 30 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och strö över resten av sesamfröna. Grädda i ugnen 45-50 minuter. Låt brödet svalna innan du skär upp det.