Rostad mandel & ruccola

White Guide Gala 2019

Föregående Nästa
9b.jpg

Under en glamorös och smakfull eftermiddag korades Sveriges bästa restauranger, enligt White Guide. Det bjöds på fina skånska smakprov och en spännande prisutdelning. Läs allt om White Guide Gala 2019 här!

Galan som hölls på Malmö Opera fylldes av feststämning. Den inleddes med mingel och en mängd goda smakprov, bland annat maskroshonung, lupinbaserad tempeh och svamp som smakade sill. Titti Qvarnström serverade intressanta "köttbullar" gjorda av fisk från Gårdsfisk.


 



Bland gästerna fanns Sveriges restaurangelit och andra mat- och dryckespassionerade personer. I minglet mötte jag bland andra matentreprenörerna Jonathan Burns och Pierre Orsander, som bland annat står bakom Falafel-VM i Malmö. Jag träffade också de otroligt begåvade människorna bakom restaurang SAV, Alexander, Sven och Jeanette. Deras rosade restaurang utanför Malmö hamnade på 14e plats i White Guides långa lista.




Etoile i Stockholm utsågs till Årets Stjärnskott och Frida Nilsson på MJ's i Malmö utnämndes till Årets Rising Star. 



Till Årets Hjärtekrog valdes Hemmagastronomi i Luleå och Taxinge Krog utsågs till Årets dolda pärla.



Skoogs Krog & Logi fick årets pris för Värt en Resa, i sin strävan att bli självförsörjande. Frantzén utsågs till Årets Serviceupplevelse, där kramar är en viktig del av servicen. Garveriet i Floda, som berättade om sitt hållbarhetsengagemang, fick pris som Årets Banbrytare.



Årets Dryckesupplevelse stod Daniel Berlin för. Fäviken Magasinet utsågs till Sveriges bästa restaurang 2019. Magnus Nilsson, som driver Fäviken Magasinet, berättade om den upplevelse de vill skapa för sina gäster och vikten av engagerade människor i teamet. 



Läs även