Ingredienser
- 300 g rismjöl
- 2 tsk gurkmeja
- 1 tsk salt
- 2 st ägg
- 4,5 dl kokosmjölk
- 2 dl kolsyrat vatten
- rapsolja till stekning av pannkakorna
- Fyllning 1:
- 1 kg färskt sidfläsk, ej rimmat eller rökt
- 2 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja
- 3 msk ljus soja
- 3 msk fisksås
- 3 dl vatten
- 2 st saft från lime
- 2 msk finriven ingefära
- 3 msk lönnsirap
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk finhackad habanero
- 2 tsk vitvinsvinäger
- Fyllning 2:
- 150 g sugar snaps
- blandad sallad
- 3 st sommarlök
- färsk koriander
- färsk mynta
Gör så här:
Skär bort svålen på fläsket och skär sedan köttet i kuber, ca 2 gånger 2 cm. Stek utan olja i en het panna, så att det får rejält med färg.
Fräs hackad gul lök samt rivna vitlöksklyftor i olja i en gryta på medelvärme några minuter. Blanda ner soja, fisksås, vatten, limesaft, finriven ingefära, lönnsirap, salt och finhackad habanero. Lägg i köttet och låt allt puttra på svag värme under lock i en och en halv timme. Ta sedan av locket och låt det hela reducera ner under ytterligare en timme. Smaka av med vinäger mot slutet.
Till pannkakorna blandar du rismjöl med gurkmeja och salt i en bunke. Knäck ner äggen och vispa ner kokosmjölken samtidigt som du vispar med elvisp. Vispa även ner det kolsyrade vattnet. Grädda pannkakor i en liten stekpanna i olja. Totalt blir det ca 9 pannkakor till fyra portioner och det räcker gott eftersom pannkakorna är mäktiga. Det går bra att servera dem kalla, med du kan också värma dem kort i ugnen.
Förväll sugar snaps genom att lägga dem i kokande vatten. Låt vattnet koka upp igen och häll sedan av det heta vattnet. Skölj i kallt vatten.
Fyll pannkakorna med blandad sallad, sugar snaps, skivad sommarlök, koriander, mynta och det söta fläsket. Det kan vara praktiskt att låta gästerna fylla sina egna pannkakor direkt på bordet.