Rostad mandel & ruccola

Egen valnötslikör

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-valnötslikör.jpg
Redan i slutet av augusti satte vi vår egen valnötslikör. Efter fyra månader är den klar att smakas av. Likören får en nötig och god smak och den är nästan svart i färgen. Välj själv hur mycket sötma du vill ha, genom att smaka av. Vi valde att inte göra den så söt.

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 8 st Omogna valnötter
  • 75 cl Vodka
  • 1 dl Strösocker

Beskrivning:

Halvera de omogna valnötterna, med plasthandskar på händerna. Om du vidrör valnötterna riskerar du att få mörka fläckar som är väldigt svåra att få bort. Blanda i en ren burk tillsammans med 75 cl vodka. Låt stå i ca fyra månader med locket förslutet.


När tiden har gått filtrerar du vätskan genom kaffefilter två gånger. Rör ut sockret i vätskan.