Rostad mandel & ruccola

Smörstekt torskrygg med puylinser, vit sparris, rostade hasselnötter och brynt smör

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-torsk ff.jpg
Torskrygg är verkligen smidigt, gott och enkelt att variera! Ibland tar vi genvägen och använder fryst torsk. I helgen gjorde jag smörstekt torskrygg med puylinser, vit sparris, rostade hasselnötter och brynt smör.

Ingredienser

  • 3 dl Puylinser
  • 12 st Vita sparrisstänger
  • 1 st Zucchini
  • 4 msk Hackad gurka
  • 2 dl Hasselnötter
  • 75 g Smör
  • 4 msk Japansk soja
  • 1 msk Limesaft
  • 4 st Torskryggfiléer
  • Olja och smör till stekning
  • Salt och peppar
  • 1 knippe Harsyra

Gör så här:

Låt torskryggfiléerna tina. Torka av, salta och peppra.


Koka 3 dl puylinser ca 20 minuter tills de är nästan klara. Salta och låt dem bli klara på eftervärmen i spadet. 


Putsa sparrisen och koka den i lättsaltat vatten en kort stund tills den var "lagom mjuk".


Hyvla zucchini tunt och lät den ligga i kallt vatten. Lägg även den hackade gurkan i kallt vatten i en separat skål.


Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga dem sedan i hushållspapper för att ta bort skalet.


Smält 75 g smör i en kastrull. Ta bort en tredjedel för stekning av fisken och låt resten brynas. Blanda det brynta smöret sedan med japansk soja och limesaft.


Stek till sist torskryggfiléerna, som du delat på hälften. Först i olja och sedan med det smälta smöret (utan det vita i botten).


Lägg upp på ljumma tallrikar och dekorera med harsyrablad.

Tips

Smält smöret i förväg innan du steker i det, så slipper man sotpartiklar.

Kommentarer: