Ingredienser
- 20 st cocktailtomater
- 4 dl blandad sallad
- 12 st bondbönor, skidor
- havssalt
- basilika till garnering
- 2 st burrata
- Sås:
- 40 g minibladspenat
- 4 msk bladpersilja
- 4 msk basilika, färsk
- 1 dl olivolja
- 2 msk citronsaft
- 0,5 tsk salt
- 2 msk majonnäs, helst hemmagjord
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 st cayennepeppar, duttar
- 1 tsk honung
Gör så här:
Halvera hälften av tomaterna. Häll på några matskedar rapsolja, salta och peppra. Baka i 80-gradig ugn en och en halv timme.
Ta ut bondbönorna ur skidorna. Lägg dem i kokande saltat vatten och koka drygt fem minuter. Skölj i kallt vatten. Nyp av en bit i ena ändan och tryck ut bönan.
Mixa spenat, persilja, basilika, olja, citronsaft, salt, majonnäs, turkisk yoghurt, cayennepeppar och honung.
Halvera resten av tomaterna. Sprid ut dem på en stor skärbräda. Fördela även de ugnsbakade tomaterna, sallad, bondbönor och delade burrata. Salta med flingsalt och strö över lite extra färsk basilika.
Fördela hälften av såsen över salladen och servera hälften vid sidan av.
Tips
Ibland kan det vara svårt att få tag på bondbönor. Jag hittade frysta bondbönor hos Willys. De var helt OK.