Rostad mandel & ruccola

Sallad med tomat, burrata och bondbönor

Föregående Nästa
burrata1.jpg
burrata2.jpg
Den här salladen smaka sommar. Vi åt den tillsammans med grillad skrei, men den passar ju lika bra tillsammans med grillat kött eller något helt vegetariskt alternativ. Burrata är en underbar version av mozzarella, som är färskare och känns lösare i konsistensen.

Ingredienser

  • 20 st cocktailtomater
  • 4 dl blandad sallad
  • 12 st bondbönor, skidor
  • havssalt
  • basilika till garnering
  • 2 st burrata
  • Sås:
  • 40 g minibladspenat
  • 4 msk bladpersilja
  • 4 msk basilika, färsk
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk majonnäs, helst hemmagjord
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 st cayennepeppar, duttar
  • 1 tsk honung

Gör så här:

Halvera hälften av tomaterna. Häll på några matskedar rapsolja, salta och peppra. Baka i 80-gradig ugn en och en halv timme.


Ta ut bondbönorna ur skidorna. Lägg dem i kokande saltat vatten och koka drygt fem minuter. Skölj i kallt vatten. Nyp av en bit i ena ändan och tryck ut bönan.


Mixa spenat, persilja, basilika, olja, citronsaft, salt, majonnäs, turkisk yoghurt, cayennepeppar och honung.


Halvera resten av tomaterna. Sprid ut dem på en stor skärbräda. Fördela även de ugnsbakade tomaterna, sallad, bondbönor och delade burrata. Salta med flingsalt och strö över lite extra färsk basilika.


Fördela hälften av såsen över salladen och servera hälften vid sidan av.



Tips

Ibland kan det vara svårt att få tag på bondbönor. Jag hittade frysta bondbönor hos Willys. De var helt OK.