Dessa tilltugg passar fint före maten till lite mousserande vin eller som del av en buffet. Eller varför inte framför mellon? Gör tilltuggen färdiga strax före servering. Annars riskerar kexen att mjukna. Ett sätt att undvika detta, på exempelvis ett buffetbord, kan vara att lägga ett torrt sallads blad mellan kexet och krämen.
Ingredienser
- 24 st scampiräkor, MSC- eller ASC-märkta
- rapsolja för stekning
- 8 st Fröknäcke, exempelvis Sigdals eller hemmagjorda
- Kräm:
- 3 dl mascarpone
- 3 msk mango chutney
- 1 tsk sambal oelek
- 0,5 tsk salt
- Topping:
- 1 st färsk mango
- 1 knippe Färsk koriander
- 2 msk Grobladstopping från Wild eller rostade solroskärnor
Gör så här:
Tina scampin i sin påse i kallt vatten. Det tar ca 20 minuter.
Blanda mascarpone med mango chutney, sambal oelek och salt.
Skär mangon i små kuber.
Hetta upp en stekpanna. Torka scampin med hushållspapper. Fräs scampin snabbt i rikligt med rapsolja. Vänd efter ca 30 sekunder. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Bred mascarponekrämen på frökexen. Strö över mango. Fördela scampin på kexen. Strö över koriander och grobladstopping/rostade solroskärnor.
Servera!