
Laga enkel och smidig mat. Då varken tid eller energi finns för att stå i timmar i köket. Vår nya favorit är tagliatelle med smakrik salsicciasås.
Ingredienser
- 250 g Färsk tagliatelle
- Sås:
- 3 st Färsk salsicciakorv
- 1 st Gul lök
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 st Timjankvist
- 2 dl Vitt vin
- 2 dl Vispgrädde
- 10 st Cocktailtomater
- Rapsolja till stekning
- Salt och peppar
- 1 knippe Bladpersilja
Gör så här:
Ta bort skinnet från korvarna och mosa innandömet.
Finhacka den gula löken samt vitlöken. Repa timjankvisten.
Stek salsiccian tillsammans med lök och timjan i lite olja. Efter 5-10 minuter fyller du på med vitt vin och såsen får stå och puttra ytterligare 5-10 minuter.
Koka pastan i saltat vatten.
Häll i vispgrädde och låt småputtra ytterligare 5-10 minuter. Halvera cocktailtomaterna och lägg i dem någon minut före servering.
Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad bladpersilja.
Tips på ett annat lättlagat pastarecept:
Tips
Vi har fastnat för Paolo Robertos tagliatelle. Den är svårslagen gällande både smak och tuggmotstånd.