Rostad mandel & ruccola

Tagliatelle med smakrik salsicciasås

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-tagliatelle2 ff.jpg
Laga enkel och smidig mat. Då varken tid eller energi finns för att stå i timmar i köket. Vår nya favorit är tagliatelle med smakrik salsicciasås.

Ingredienser

  • 250 g Färsk tagliatelle
  • Sås:
  • 3 st Färsk salsicciakorv
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Timjankvist
  • 2 dl Vitt vin
  • 2 dl Vispgrädde
  • 10 st Cocktailtomater
  • Rapsolja till stekning
  • Salt och peppar
  • 1 knippe Bladpersilja

Gör så här:

Ta bort skinnet från korvarna och mosa innandömet.


Finhacka den gula löken samt vitlöken. Repa timjankvisten.


Stek salsiccian tillsammans med lök och timjan i lite olja. Efter 5-10 minuter fyller du på med vitt vin och såsen får stå och puttra ytterligare 5-10 minuter.


Koka pastan i saltat vatten.


Häll i vispgrädde och låt småputtra ytterligare 5-10 minuter. Halvera cocktailtomaterna och lägg i dem någon minut före servering.


Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad bladpersilja.


  


Tips på ett annat lättlagat pastarecept:

Tips

Vi har fastnat för Paolo Robertos tagliatelle. Den är svårslagen gällande både smak och tuggmotstånd.