Rostad mandel & ruccola

Krispiga svartkålschips

Föregående Nästa
grönkålschips före ugn.jpg
Svartkålschips är ju så gott. Och nyttigt. Vi gör det ofta. När vi bjuder andra, så får vi ofta frågan hur vi får dem så krispiga och lätta. Så här gör jag svartkålschips.

Ingredienser

  • 200 g svartkål
  • 2 msk rapsolja
  • havssalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Skölj kålen och krama den sedan med hushållspapper. Skär kålen i bitar samtidigt som du skär bort strängen i mitten. Lägg kålen i en plastpåse. Häll i oljan och blanda kålen och oljan i påsen. Häll ut på två plåtar med bakplåtspapper, så att svartkålsbitarna ligger helt utspridda. Salta.


Sätt in plåtarna i ugnen. Låt stå i ugnen 15-20 minuter tills alla chipsen är krispiga och torra.