Den här såsen passar till i princip allt, grillat kött, fisk, vegetariskt, kyckling o s v. Den är inte den nyttigaste, om man inte kör LCHF, men en av de godaste. Om du vill lyxa till den ytterligare kan du röra ner lite brynt smör i den också.
Ingredienser
- 1 st äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 3 dl rapsolja
- 2 msk japansk soja
Gör så här:
Häll äggula, senap och vitvinsvinäger i en smal cylinderformad bägare. Den ska vara smal så att det blir tillräckligt med röra att vispa i botten. Om du använder en alltför vid behållare, så är det svårt att få tillräckligt med vispmassa.
Vispa med elvisp. Jag brukar sätta en enda visp i vispen och enbart köra med den. Vispa någon minut.
Tillsätt sedan olja droppvis medan du vispar. Först droppvis och sedan mer och mer.
När all olja är nervispad och majonnäsen är fast och fin blandar du ner sojan med en sked.
Majonnäsen håller sig mer än en vecka i kylskåp.