Rostad mandel & ruccola

Smakvandring på Romeleåsen

Föregående Nästa
smakvandring 17.jpg

Idag gav vi oss ut på en smakvandring på Romeleåsen i Skåne, ett trevligt koncept god närproducerad mat och dryck i kombination med vandring i härlig natur.

Säkert fyrtio personer samlades vid The Lodge, ett mysigt hotell vid Romeleåsen. Här startade vår guidade vandring i skog och mark. Det var riktigt trevligt!
 


Mitt ute i skogen dukade vår guide, Peter, upp en läcker buffet. Efter att ha avnjutit den gick vidare tillsammans på stigarna. Vid första stoppet bjöds vi på fina ostar, knäckebröd tillsammans med stickelbärsmarmelad från Hallontorpet och tomat- och vaniljmarmelad från The Lodge.

Sedan vandrade vi vidare och plockade till oss av godsakerna på de uppdukade borden. Ett bord hade temat fisk och vegetariskt och ett annat charkuteri och vegetariskt. Bland annat åt vi Nablus yoghurtbollar med olja och rivet citronskal, en härlig sallad med potatis, sötpotatis och linser samt vegetariska biffar. Ramslökspeston från Bränneriets Gård var väldigt god, liksom en chutney på blåbär, enbär och ramslök. Som dryck erbjöds bland annat en redig lättöl från Lundabryggerier.


 


Vandringen innehöll också en honungsprovning, där lindhonung var favoriten hos många. 


Till sist åt vi en buffet med budapestbakelser, rökt lakrits och choklad från Chokladbiten. Det mustiga kaffet kom från Södra Sandby Kafferosteri.En riktigt god och inspirerande dag!


Läs mer om olika vandringar på Smakvandrings webbplats!


http://www.smakvandring.se/