Rostad mandel & ruccola

Sesampanerad tofu med quinoa- och blåbärssallad

Föregående Nästa
tofu8.jpg
Tofu smakar inte så mycket i sig själv, men så här med en panering av sesamfrön, citronzest och parmesan blir tofubitarna väldigt smakrika och goda.

Ingredienser

  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 0,5 st finrivet skal från citron
  • 1 dl riven parmesanost
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 270 g naturell fast tofu
  • rapsolja till stekning
  • Tillbehör:
  • 2 dl okokt svart quinoa
  • 1 tsk rapsolja
  • 0,5 st röd lök
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 0,5 st saft från citron
  • 1 tsk salt
  • Dressing:
  • 1 st saft från citron
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk honung
  • 0,5 tsk salt
  • Grönsaker:
  • 100 g blandad sallad
  • 1 knippe ärtskott
  • 1 dl amerikanska blåbär
  • Dekorering:
  • riven parmesanost

Gör så här:

Skölj och koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen, utan salt. Finhacka löken. När quinoan är färdigkokt, blandar du ner löken, olja, sambal oelek, citronsaft och salt i kastrullen. Rör runt och värm på svag värme fem minuter.


Rör ihop dressingen genom att blanda citronsaft, japansk soja, olivolja, honung och salt.


Blanda sesamfröna med rivet citronskal, riven parmesanost och salt på en tallrik. Häll upp mjölet på en annan tallrik och vispa ägget lätt i en liten skål med gaffel. Skär tofun i ca en cm tjocka bitar. Rulla bitarna i mjöl, därefter ägg och till sist sesamblandningen. Stek i en het panna i rikligt med rapsolja.


Lägg upp sallad, blåbär, quinoa, tofu och ärtskott på ett stort fat. Häll över hälften av dressingen och servera resten vid sidan av i en skål. Riv lite parmesanost över salladen.