Rostad mandel & ruccola

Iskall sangria med jordgubbar, apelsin och kanel

Föregående Nästa
sangria.jpg
Vi gör en iskall sangria för att fira in sommaren och den kommande semestern, trots att det regnar utanför fönstret. Det känns lyxigt att servera sangrian ur en stor skål. Detta är ett enkelt recept med touch av kanel.

Ingredienser

  • Dekorering:
  • 12 st färska myntablad
  • Övrigt:
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 st kanelstång
  • 6 dl rött vin
  • 18 cl vit rom
  • 1 st saft från apelsin, silad
  • 18 st isbitar
  • 18 st jorgubbar
  • 1 st apelsin i skivor

Beskrivning:

Koka upp vattnet tillsammans med sockret och kanelen. Låt puttra på svag värme i fem minuter. Ta sedan av värmen och ta bort kanelen. Låt svalna.


Blanda kanelsockerlagen med apelsinsaft, rött vin och rom i en stor skål. Kyl så att det blir riktigt kallt.


Halvera jordgubbarna och skär apelsinen i skivor. Lägg dem i sangrian. Lägg i isbitarna samt några myntablad. Servera!



Testa även