Igår provade jag två av produkterna i den senaste smakboxen. Lantchips rotfruktschips och Bonduelles bönmix blev ingredienserna i en matig rödbetssallad. Chipsen har jag smakat tidigare och jag gillar dem skarpt och bönorna hade en fin nötig smak. Vi åt salladen som tillbehör till grillad entrecote.
Ingredienser
- 12 st rödbetor
- 1 msk rapsolja
- flingsalt
- 1 burk(ar) bonduelle bönmix
- 1 påse(ar) lantchips rotfruktschips
- 0,5 st basilikakruka
- 4 dl minibladspenat
- 2 dl mangold
- Dressing:
- 1 dl valnötter
- 4 msk rapsolja
- 1,5 msk citronsaft
- 3 msk vatten
- 1 st basilikakruka
- 2 tsk honung
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk salt
Gör så här:
Tvätta rödbetorna och koka dem, med skal, ca 40 minuter. Skölj med kallt vatten och tryck av skalet med händerna. Klyfta och bred ut på bakplåtspapper. Ringla over lite olja. Baka i en 250-gradig ugn 20 minuter och rör runt efter halva denna tid. Ta ut och strö over flingsalt.
Tillred dressingen genom att rosta valnötterna. Mixa dem sedan tillsammans med övriga ingredienser.
Fördela spenat, mangold, rödbetor, bönor och basilikablad på fat, utan att röra runt précis före servering. Dekorera med rotfruktschips och dressing.