Rostad mandel & ruccola

Sallad med pilgrimsmusslor, grillade päron och citronmascarpone

Föregående Nästa
pilgrimsmusslor och glas.jpg
De grillade pilgrimsmusslorna, päronskivorna och citronmascarponen gifter sig fint tillsammans med Masi´s vita pinot grigio blend Mascianco. Bjud på denna sallad som förrätt eller som en lättare middag tillsammans med ett nybakat bröd.

Ingredienser

  • 0,5 dl skalad och flagad mandel
  • rapsolja till stekning
  • 1 st stort päron
  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 40 g ruccolasallad
  • 50 g pecorinoost
  • Kräm:
  • 250 g mascarponeost
  • 1 st Rivet skal från citron
  • 1 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 0,5 tsk olivolja
  • Topping:
  • 1 tsk olivolja

Gör så här:

Blanda mascarponeosten med citronskal, citronsaft, salt och olivolja, men rör så lite som möjligt.


Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna tills den får färg.


Skär päronet i klyftor och stek det runt om i en het oljad grillpanna på spisen. Låt dem ligga en stund på varje sida så att de får vackra grillränder.


Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Stek även dessa i olja på hög värme. Trä upp dem på träspett.


Det går också bra att grilla päronen och pilgrimsmusslorna på grillen, men blötlägg då träspetten i förväg och trä på musslorna före grillning.


Lägg upp ruccolassalladen på ett fint fat. Fördela ut päronen och mandeln. Lägg på spetten. Spritsa eller klicka ut mascarponeröran. Hyvla pecorinoost över och ringla över lite olivolja.


Servera rätten sval tillsammans med ett kallt glas Mascianco samt en bit nybakat bröd och resterande av mascarponeröran.



Masi Mascianco hittar du och beställer här!



 

Tips

Servera gärna med nybakat bröd.