Rostad mandel & ruccola

Röd rökig tomatsås

Föregående Nästa
rökig röd tomatsås.jpg
Den här tomatsåsen passar till det mesta, både kall som varm. Jag gillar den rökiga djupa smaken till grillat kött.

Ingredienser

  • 1 st gul lök, hackad
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 2 dl rött vin
  • 0,5 tsk salt
  • 400 g krossade tomater

Gör så här:

Fräs gul lök och vitlök på medelvärme i olja. Tillsätt kryddorna och det röda vinet. Låt puttra fem minuter. Tillsätt krossade tomater och låt puttra minst 10 minuter. Gärna längre. Smaka av med ytterligare salt om det behövs.