Rostad mandel & ruccola

Rödbetsvåfflor med smetana och saltgurka

Föregående Nästa
våfflor2.jpg
Frasiga våfflor med rödbetssmak tillsammans med smetanaröra och saltgurka fungerar fint som tilltugg. Gör våfflorna på förhand och värm dem sedan på galler i en 200-gradig ugn, så blir de åter frasiga.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 st rödbetor
  • Tillbehör:
  • 1 burk(ar) smetana
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk hoisinsås
  • salt och peppar
  • saltgurka

Gör så här:

Smält smöret och låt det sedan svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ner mjölk. Skala rödbetor och riv dem fint. Lägg dem i en sil och tryck ut väska. Blanda ner i smeten tillsammans med det smälta smöret.


Grädda i våffeljärn efter att ha klickat i en liten smörklick.


Blanda smetana med soja och hoisinsås. Klicka ut på våfflorna och lägg på bitar av saltgurka.