Frasiga våfflor med rödbetssmak tillsammans med smetanaröra och saltgurka fungerar fint som tilltugg. Gör våfflorna på förhand och värm dem sedan på galler i en 200-gradig ugn, så blir de åter frasiga.
Ingredienser
- 75 g smör
- 3 dl dinkelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,25 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 2 st rödbetor
- Tillbehör:
- 1 burk(ar) smetana
- 2 msk japansk soja
- 1 msk hoisinsås
- salt och peppar
- saltgurka
Gör så här:
Smält smöret och låt det sedan svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ner mjölk. Skala rödbetor och riv dem fint. Lägg dem i en sil och tryck ut väska. Blanda ner i smeten tillsammans med det smälta smöret.
Grädda i våffeljärn efter att ha klickat i en liten smörklick.
Blanda smetana med soja och hoisinsås. Klicka ut på våfflorna och lägg på bitar av saltgurka.