![rabarberpaj.jpg](/media/3714/rabarberpaj.jpg?anchor=center&mode=crop&width=728&height=250&rnd=131096086830000000)
Detta är min favoritrabarberpaj. Rabarberns syrlighet vägs upp av sötman hos den vita chokladen. Servera gärna tillsammans med rårörd vaniljsås, ett enklare alternativ till vanlig vaniljsås.
Ingredienser
- Paj:
- 4 st stora rabarberstänger
- 2 msk strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 2 nypa(or) flingsalt
- 100 g smör
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn
- 0,5 dl strösocker
- 3 nypa(or) flingsalt
- 100 g vit choklad
- 50 g mandelspån
- Sås:
- 3 dl vispgrädde
- 3 st äggulor
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj, ansa och skär rabarbern i centimeterbreda bitar. Blanda med potatismjöl, socker och två nypor flingsalt i en pajform.
Bryn smöret i en kastrull tills det får en ljusbrun färg. Låt svalna.
Blanda vetemjöl, socker, havregryn och tre nypor flingsalt i en skål. Hacka chokladen. Rör ner det brynta smöret i röran, men låt det vita i botten vara kvar i kastrullen. Rör ner chokladen och mandelspånen.
Fördela över rabarbern och grädda i ugnen ca 20 minuter.
Till såsen vispar du grädden lätt. Sedan vispar du ner även äggulor, socker och vaniljsocker. Färdigt.