Gino är en väldigt enkel, men god efterrätt. Den söta smälta vita chokladen blir tillsammans med vaniljglassen en fin kontrast till den lite sura rabarbern.
Ingredienser
- 3 st medelstora rabarberstänger
- 2 tsk potatismjöl
- 3 msk strösocker
- 70 g vit choklad i små bitar
- Tillbehör:
- 2 st stora kulor vaniljglass, gärna tahitivanilj från Favvo Glass
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.
Ansa rabarbern och dra bort eventuella grova trådar runtom. Skär i bitar, gärna så att de passar fint i formen/formarna. Blanda potatismjöl och socker i en plastpåse. Lägg i rabarbern och skaka.
Lägg rabarbern i en eller flera formar. Fördela ut chokladen över rabarbern.
Grädda i ugnen ca 20 minuter. Höj eventuellt ugnsvärmen på slutet, så att chokladen får lite färg.
Servera direkt tillsammans med vaniljglass.