Rostad mandel & ruccola

Rabarbergino med tahitivaniljglass

Föregående Nästa
ff gino.jpg
Gino är en väldigt enkel, men god efterrätt. Den söta smälta vita chokladen blir tillsammans med vaniljglassen en fin kontrast till den lite sura rabarbern.

Ingredienser

  • 3 st medelstora rabarberstänger
  • 2 tsk potatismjöl
  • 3 msk strösocker
  • 70 g vit choklad i små bitar
  • Tillbehör:
  • 2 st stora kulor vaniljglass, gärna tahitivanilj från Favvo Glass

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader.


Ansa rabarbern och dra bort eventuella grova trådar runtom. Skär i bitar, gärna så att de passar fint i formen/formarna. Blanda potatismjöl och socker i en plastpåse. Lägg i rabarbern och skaka.


Lägg rabarbern i en eller flera formar. Fördela ut chokladen över rabarbern.


Grädda i ugnen ca 20 minuter. Höj eventuellt ugnsvärmen på slutet, så att chokladen får lite färg.


Servera direkt tillsammans med vaniljglass.