Rostad mandel & ruccola

Potato skins

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-Potato skins 2.jpg
Potato skins har en god frasig yta och ett mjukt och lent innanmäte. Riktigt gott! De kan gärna spela huvudrollen i en vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad och sås, men man kan ju också servera dem som tillbehör till en köttbit.

Ingredienser

  • 6 st Potatisar
  • 3 msk Gräddfil
  • 25 g Smör i tärningar
  • 2 dl Riven ost, exempelvis cheddar
  • Salt, peppar och ev färsk timjan
  • Tillbehör i form av exempelvis tomatsallad, majs och sås

Gör så här:

Halvera potatisarna. Sätt in dem i en 180-gradig ugn tills de känns mjuka nog att gröpa ur. Det tar nästan en timme.


Låt potatishalvorna svalna lite. Skär upp locket som har bildats, men låt det hålla ihop med resten av potatisen. Gröp ur innanmätet med en sked. Mosa potatisen och blanda med riven ost, gräddfil och tärnat smör. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite färsk timjan. Fyll halvorna och täck över med "locken" igen.


Höj ugnsvärmen till 200 grader och sätt in halvorna. Grädda ca en kvart eller tills de fått lagom färg.


Servera gärna med en tomatsallad, majs och en sås. Förslag på sås är turkisk yoghurt eller crème fraiche blandad med några matskedar American BBQ sauce hickory.