Rostad mandel & ruccola

Potatissallad med rödkål, lime och wasabi

Föregående Nästa
potatissallad.jpg
Detta är en potatissallad som passar perfekt till grillat kött. Vi åt den till en saftig entrecote, enbart saltad, pepprad och grillad. Wasabismaken är ganska blygsam. Jag gillar när man bara anar den. Ta mer än vad som anges i receptet, om du föredrar det. Kålsalladen kan du gärna förbereda, men vänta med att blanda ner rädisor och potatis till strax före servering, så att de inte tar färg.

Ingredienser

  • 14 st små till medelstora potatisar av fast sort
  • vatten och salt till potatisen
  • 0,5 st litet rött kålhuvud
  • 1 tsk wasabi
  • 1 st skal och saft från lime
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 dl majonnäs, helst hemmagjord
  • 2 krm cayennepeppar
  • 15 st rädisor
  • bladpersilja och grillad lime till garnering

Gör så här:

Tvätta potatisen, men låt gärna skalet vara kvar. Skär dem i bitar, ca 1-1,5 cm tjocka. Koka i välsaltat vatten tills potatisen är lagom mjuk. Häll av vattnet och låt svalna.


Hyvla kålen tunt, gärna med mandolin 0,5 mm. Lägg kålen i dubbla plastpåsar och banka med handen på påsen så att kålen mjuknar. Tvätta, rensa och hyvla även rädisorna, något tjockare 2 mm.


Blanda skal och saft från lime med olivolja, honung, salt, majonnäs och cayennepeppar. Häll ner dressingen i kålen och blanda.


Rör ihop kålblandningen, potatisen och rädisorna strax före servering. Garnera med hyvlade rädisor, hackad bladpersilja och ev grillad lime.