Rostad mandel & ruccola

Potatispizza med citronolja

Föregående Nästa
potatispizza.jpg
Ät den här pizzan som lunch eller middag tillsammans med en god sallad eller skär den i bitar som tilltugg före maten. Smakerna från citronoljan och Västerbottensosten gifter sig väldigt väl och oljan gör pizzan extra knaprig. Allra bäst blir rätten med en tunt kavlad egen pizzabotten, men det fungerar också med färdig pizzadeg.

Ingredienser

  • Botten:
  • pizzadeg till en portion, antingen hemgjord eller färdig
  • Topping:
  • 2 tsk kallpressad rapsolja med citronsmak
  • 1,5 dl Västerbottensost, finriven
  • 1 st potatis
  • 1 krm timjan, färsk repad eller torkad
  • flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnenn på 250 grader.


Kavla ut pizzadegen så tunt du kan. Lägg en tallrik på degen och skär runt, om du vill ha en helt rund botten.


Lägg bottnen på en bakplåtsklädd plåt. Pensla med hälften av citronoljan. Strö över den rivna osten. 


Hyvla potatisen tunt, helst 1 mm med mandolin. Lägg ut på bottnen i ett vackert mönster.


Pensla med resten av oljan och strö över timjan samt lite flingsalt.


Grädda i ugnen 10-15 minuter, tills pizzan fått fin färg.


 


 

Tips

Här hittar du recept på hemmagjord pizzadeg.