Ingredienser
- 700 g ryggbiff
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk paprikapulver
- 2 msk rapsolja
- 1 msk smör
- 2 st sommarlök
- färdiga blandade pickles på burk
- färsk koriander
- Marinad:
- 4 dl vitt vin
- 2 tsk skånsk senap
- 2 st vitlöksklyfta
- 1 st mild röd chilifrukt
- 4 st lagerblad
- 1 tsk salt
- Tillbehör:
- zucchini stekt i grillpanna
- aïoli, gärna hemmagjord
- chips eller pommes frites
Gör så här:
Blanda vin, senap, hackad vitlök, finhackad chili, lagerblad och salt i en skål. Skär köttet i små kuber och blanda med marinaden. Låt stå i kylen en timme.
Lyft ut köttet från marinaden och låt det rinna av. Spara marinaden.
Finhacka vitlöken. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Rör ner vitlöken, paprikapulvret och köttet. Låt fräsa några minuter tills köttet blivit lagom genomstekt, enligt din smak. Provkolla en köttbit. Ta upp köttet ur pannan.
Häll marinaden i pannan och hetta upp igen. Låt puttra ca 10 minuter tills vätskan har reducerats ner. Strax före servering hettar du upp marinaden igen och blandar ner köttet. Rör även ner finhackad sommarlök. Lägg upp på ett fat tillsammans med blandade pickles och strö färsk koriander över.
Som tillbehör passar grillad zucchini, aïoli och chips alternativt pommes frites.
Skär zucchinin i kuber och stek i olja en grillpanna.
Blanda majonnäs med pressad vitlöksklyfta, lite citronsaft och salt för att göra aïoli.
Vi valde att göra egna hemmagjorda chips genom att hyvla potatis tunt, skölja potatisskivorna i kallt vatten, torka dem med hushållspapper och sedan fritera lite i taget i het olja. Ta upp med hålslev och låt rinna av på papper. Salta. Självklart går det bra att servera köpta chips istället. Eller pommes frites. Servera gärna med tandpetare.