Rostad mandel & ruccola

Kyckling med sötpotatisfrites och ingefärssås

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-Friterad kyckling ff.jpg
Pankofriterad kyckling med frasigt hölje och ett mjukt inre serveras med sötpotatis och sås på het ingefära.

Ingredienser

  • 700 g Kycklingfilé
  • 7 dl Vatten
  • 4 msk Salt
  • 4 st Sötpotatisar
  • 2 dl Vetemjöl
  • 3 st Ägg
  • 3 dl Pankoströbröd
  • Rapsolja till fritering
  • 6 dl Tjock turkisk yoghurt
  • 1 msk Riven ingefära
  • 1 tsk Honung
  • 1 tsk Rivet citronskal
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar
  • Sallad
  • 3 msk Potatismjöl

Gör så här:

Rimma kycklingen i förväg. Blanda ut saltet i vattnet. Skär filéerna i bitar och blanda ner i det saltade vattnet. Låt stå i kylen ca tre timmar.


Rör gärna ihop såsen också i förväg, så att den får stå och dra åt sig smakerna. Blanda yoghurt med ingefära, honung och citronskal samt salt, peppar och cayennepeppar efter smak.


Förbered även sötpotatisen. Skala den och skär den i stavar. Spola under kallt vatten i tio minuter. Lägg i en skål och fyll på med kallt vatten. Låt stå i kylen en halvtimme-timme. Häll sedan av sötpotatisen. Torka stavarna torra med papper. Fritera i ca 140-gradig olja. Ta upp och låt rinna av. Pudra över potatismjölet genom en sil. Blanda lätt och fritera ytterligare en gång i ca 180 gradig olja. Salta.


Mellan friteringarna kan du passa på att fritera kycklingbitarna. Låt det salta vattnet rinna av. Doppa bitarna först i vetemjöl, därefter i lätt vispade ägg och till sist i panko. Fritera gyllenbruna.


Servera med såsen och sallad.


 


I glaset testa gärna en öl eller ett fatlagrat lätt smörigt vitt vin.



Testa även;

Tips

Genom att rimma kycklingen före tillagningen får du den riktigt saftig och fin. Samtidigt får den en god sälta.

Kommentarer: