Rostad mandel & ruccola

Paella med stora kungsräkor och blåmusslor

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-Paella.jpg
Paella är härligt somrigt och medelhavslikt, oavsett när på året man äter den.

Ingredienser

  • 1 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 g Saffran
  • 1 msk Paprikapulver
  • 350 g Arborioris
  • 2 dl Vitt vin
  • Vatten
  • 2 st Kycklingfilé
  • 8 st Kungsräkor
  • 10 st Blåmusslor
  • 1 st Röd paprika
  • 1 knippe Bladpersilja
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning

Gör så här:

Ta ut kungsräkor och musslor ur frysen, om de är frysta.


Hacka den gula löken och vitlöken och fräs den lätt i en gryta tillsammans med olja, salt, saffran och paprikapulver. Fyll på med ris efter någon minut och låt fräsa på medelvärme ytterligare någon minut. Fyll på med vin och låt det koka in. Fyll sedan successivt på med kokande vatten, någon deciliter i taget, på samma sätt som när man gör risotto. Låt vattnet koka in emellan. Fortsätt tills riset är "nästan färdigt", d v s fortfarande lite al dente.


Skär parallellt kyckling i bitar och stek dem snabbt.  Stek även kungsräkorna separat snabbt i en het panna. Skär paprikan i bitar.


När riset är "nästan färdigt", lägg i paprikan och kort därpå kyckling och musslor. Och till sist räkorna samt lite hackad bladpersilja. Smaka av med salt och peppar.