Rostad mandel & ruccola

Morotsmuffins med kardemumma och ingefära

Föregående Nästa
morotsmuffins5.jpg
Dessa kryddiga och saftiga muffins hittade jag i senaste Allt om Mat. Enkla och snabba att göra. Och perfekta att frysa in och ta fram när man får besök.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 st morötter
  • 1 st färsk ingefära, 5 cm
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk hel kardemumma
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Frosting:
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 msk pressad citron
  • Topping:
  • riven morot och stött kardemumma

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Skala och finriv morötterna samt ingefäran.


Vispa ägg och socker luftigt. Stöt kardemumman i en mortel. Här anges mängden från grundreceptet, men jag tog ungefär hälften och tyckte att det var lagom.


Rör ner morötter, ingefära och smör i äggsmeten. Spara ev lite morotsriv till garnering.


Blanda mjöl med bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med kardemumman.


Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ugnen 15-20 minuter.


Blanda florsocker och citronsaft till glasyren.


Låt muffinsen svalna och garnera sedan med glasyr, morotsriv och ev lite kardemumma.