
Dessa kryddiga och saftiga muffins hittade jag i senaste Allt om Mat. Enkla och snabba att göra. Och perfekta att frysa in och ta fram när man får besök.
Ingredienser
- 125 g smör
- 2 st morötter
- 1 st färsk ingefära, 5 cm
- 3 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2 tsk hel kardemumma
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Frosting:
- 1,5 dl florsocker
- 2 msk pressad citron
- Topping:
- riven morot och stött kardemumma
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Skala och finriv morötterna samt ingefäran.
Vispa ägg och socker luftigt. Stöt kardemumman i en mortel. Här anges mängden från grundreceptet, men jag tog ungefär hälften och tyckte att det var lagom.
Rör ner morötter, ingefära och smör i äggsmeten. Spara ev lite morotsriv till garnering.
Blanda mjöl med bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med kardemumman.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ugnen 15-20 minuter.
Blanda florsocker och citronsaft till glasyren.
Låt muffinsen svalna och garnera sedan med glasyr, morotsriv och ev lite kardemumma.