Rostad mandel & ruccola

Morots- och sesambiffar

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-morots- och sesambiff4 ff.jpg
Vegetariska biffar kan man verkligen variera i det oändliga. Dessa har en asiatisk smak, med såväl sälta, sötma som lite hetta.

Ingredienser

  • 3 st Morötter
  • 1 st Gul lök
  • 2 dl Riven parmesanost
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Sesamolja
  • 2 msk Sesamfrön
  • 0,5 msk Salt
  • 0,5 msk Sambal oelek
  • 1 msk Risvinäger
  • 1 msk Hoisinsås
  • 6 dl Kokt svart ris
  • 3 st Ägg
  • 1 dl Majsmjöl
  • Smör till stekning

Gör så här:

Riv morötter och gul lök grovt. Finriv parmesanosten och vitlöken. Blanda med sesamolja, sesamfrön, salt, sambal oelek, risvinäger, hoisinsås, kokt svart ris, ägg och majsmjöl. Låt stå och dra en kvart.


Forma små biffar och stek i rikligt med smör. Låt biffarna få stekyta innan du vänder dem försiktigt.