Rostad mandel & ruccola

Mörk knäck med pecannötter

Föregående Nästa
knäck.jpg
Denna knäck får en djup mörk färg tack vare mörk sirap. Här har jag gjort den med stora bitar av pecannötter istället för med mandel, som man traditionellt brukar ha.

Ingredienser

  • 2 dl mörk sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 25 st pecannötshalvor

Gör så här:

Blanda sirap, socker och vispgrädde i en kastrull. Koka ca 30 minuter tills knäcken når en temperatur på 127 grader. Blanda ner saltet.


Skär varje pecannötshalva i två delar. Rosta i en torr stekpanna på svag värme.


Placera ut knäckformarna och lägg en nötbit i varje. Fyll upp med knäcksmet och låt stelna. Förvara gärna i kylen.