Rostad mandel & ruccola

Mörk chokladfudge

Föregående Nästa
tryffel.jpg
Detta godis smälter i munnen, med sin härligt mäktiga chokladsmak. En fin choklad och lite salt gör denna fudge extra god.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mörks sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk ättiksprit 12%
  • 200 g mörk fin choklad, gärna 70% Lindt

Gör så här:

Smält ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka tills temperaturen når 120 grader. Det är viktigt att ha locket på, så att temperaturen kan stiga ordentligt.


Hacka chokladen.


Dra kastrullen från plattan. Rör ner salt, smör, ättiksprit och till sist chokladen.


Häll i en bakplåtsklädd form, 15 x 20 cm. Ställ kallt och skär sedan i bitar. Förvara i kylen.


 



Gott till