En fräsch sallad är det perfekta tillbehöret till grillat kött. Vi åt den här till en tjock bit entrecote som vi grillade och skar i tunna skivor.
Ingredienser
- 1 st nätmelon
- 0,5 st gurka
- 0,5 st rödlök
- 0,5 st chilifrukt, ganska mild
- 0,5 paket fetaost
- färsk timjan
- Dressing:
- 1 msk citronsaft
- 2 msk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar, nymald
Gör så här:
Dela melonen i två halvor. Kärna ur den med en sked eller kniv. Lägg halvorna upp och ner och skär bort skalet med en vass kniv. Skär melonen i tunna skivor.
Skala gurkan med en potatisskalare. Dela den på längden och skär i tunna skivor.
Hyvla rödlöken och chilin med hjälp av mandolin.
Varva allt i en skål och toppa med smula feta ost och färsk timjan.
Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Dekorera gärna med små timjanblommor.