Rostad mandel & ruccola

Melonsallad med fetaost och timjan

Föregående Nästa
melonsallad3.jpg
En fräsch sallad är det perfekta tillbehöret till grillat kött. Vi åt den här till en tjock bit entrecote som vi grillade och skar i tunna skivor.

Ingredienser

  • 1 st nätmelon
  • 0,5 st gurka
  • 0,5 st rödlök
  • 0,5 st chilifrukt, ganska mild
  • 0,5 paket fetaost
  • färsk timjan
  • Dressing:
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här:

Dela melonen i två halvor. Kärna ur den med en sked eller kniv. Lägg halvorna upp och ner och skär bort skalet med en vass kniv. Skär melonen i tunna skivor.


Skala gurkan med en potatisskalare. Dela den på längden och skär i tunna skivor.


Hyvla rödlöken och chilin med hjälp av mandolin.


Varva allt i en skål och toppa med smula feta ost och färsk timjan.


Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Dekorera gärna med små timjanblommor.