Rostad mandel & ruccola

Mangosallad med mozzarella

Föregående Nästa
mangosallad2 ff.jpg
mangosallad ff.jpg
Matkreatören Mathias Dahlgren är något av en idol. Hans matlagning präglas av lekfullhet och nyfikenhet, tycker jag. I en av sina kokböcker delar han med sig av sina RUTABAGA-recept, som exempelvis den här spännande mangosalladen. Servera gärna som tillbehör till rätter bbq-smaker eller latinamerikanska toner.

Ingredienser

  • 2 st mangofrukter
  • 2 st buffelmozzarella
  • 4 msk olivolja
  • salt och nymald svartpeppar
  • 0,5 st röd chilifrukt, urkärnad
  • 1 st salladslök
  • 1 st litet knippe färsk koriander, bladen
  • 1 st ekologisk lime, skalet
  • flingsalt

Gör så här:

Skär mangon i bitar. Jag brukar skära frukten i två halvor, göra ett rutmönster med kniv, böja frukthalvan ut och in och sedan enkelt skära loss bitar från skalet.


Skär även mozzarellan i grova bitar. Blanda med mangon, olivolja, salt och peppar i en skål. Lägg upp på ett fat.


Hyvla chilin och salladslöken tunt, gärna med mandolin. Sprid ut dem samt koriander på fatet.


Finriv limeskal över salladen och toppa med lite flingsalt.