Rostad mandel & ruccola

Mandelkakor med kanel

Föregående Nästa
mandelkakor2 ff.jpg
De här beroendeframkallande mandelkakorna är väldigt enkla att göra. De innehåller varken vitt mjöl eller fett. Huvudingredienserna består istället av mandelmjöl och äggvitor. Plus lite socker.

Ingredienser

  • 2 st äggvitor
  • 0,5 krm salt
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 tsk mald kanel
  • 1 tsk florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader.


Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum.


Rör ner en fjärdedel av mandelmjölet tillsammans med socker och kanel. Vänd ner resten av mandelmjölet.


Fyll en spritspåse och spritsa ut små kakor, ca 4-6 cm i diameter, på en bakplåtsklädd plåt. Det går också bra att klicka ut kakor med en sked.


Grädda i ugnen 20 minuter.


Ta ut plåten och sikta över florsocker. Låt svalna.


 



Testa även

Tips

PASSANDE VIN

RUFFINO VINSANTO SERELLE

Knäckiga toner med inslag av vanilj, russin, torkade aprikoser, apelsinzest och hasselnötter. Passar utmärkt till saffransdesserterbrietårtor och Saltkaramell och pepparkaks cheesecake, mandelkakor, mögelost.

🇮🇹 Toscana, Chianti | 15,5 % | 🍇 Malvasia och trebbiano | Nr 8119 | 189 kr

Här hittar du vinet >>