Rostad mandel & ruccola

Matmarknader i Madrid

Föregående Nästa
san miguel bläckfisk2.jpg
san anton tomat.jpg
san miguel jamon.jpg

Vi är nyss hemkomna från en härlig weekendresa i Madrid. En stor del av tiden strosade i runt i solen, slog oss ner på diverse mysiga ställen och åt den ena tapasrätten efter den andra. Bland annat besökte vi tre av Madrids matmarknader, Mercado de San Miguel, Mercado San Ildefonso och Mercado San Anton. Så många intryck och så mycket matinspiration.

Mercado de San Miguel


Mercado de San Miguel är nog Madrids mest kända och populära matmarknad. Vi hittade den väster om det stora torget Plaza Mayor. När vi kom in i den vackra lokalen möttes vi av ett myller av människor. Och massor av diskar med mat och dryck. Vi förundrades av intensiteten i lokalen och smakade bland annat nyfriterade små bläckfiskar i en strut. Där fanns också spansk skinka, frukter, ostar, skaldjur, bakverk, vinprovning, fruktdrinkar, små färdiga tapasrätter och allt annat som man ens kan föreställa sig att äta eller dricka. Människor strosade runt med ett vinglas i hand och smakade ostron och fantastiska små bakelser av krabba. Vid en disk serverades vodka och smörgåsar med rysk kaviar. Om man gillar mat och dryck, känns ett besök på Mercado de San Miguel helt nödvändigt om du är i Madrid.  


                


Mercado San Ildefonso


Mercado San Ildefonso är en betydligt mindre matmarknad. Adressen är Calle de Fuencarral 57. Det är bra att veta. Vi gick först rakt förbi byggnaden, utan att se den. Innanför porten dolde sig en food court i tre våningsplan. Gemytligt, trevligt och gott. Här hittade vi bland annat saftiga stora köttspett med fin grillsmak. Det såldes också ceviche och fina små tacos.


 


      


 


Mercado San Anton


Mercado San Anton finns på adressen Calle de Augusto Figueroa 24, tätt inpå metrostationen Chueca. Denna skiljer sig lite från de andra matmarknaderna. Här finns ett större utbud av råvaror och vid ingången möts vi av en stor anslagstavla med handskrivna recepttips. Saluhallen är uppdelad på tre våningsplan. På bottenplan säljs råvaror av alla dess slag. Våning två bjuder en massa små rätter till försäljning. På övre våningen finns restauranger och en härlig takterrass. Vi provade en god varm vegetarisk tomaträtt med halloumi samt spett med gröna oliver och sardeller.