Rostad mandel & ruccola

Lammfärsbiffar med mango och sötsyrlig yoghurtkräm

Föregående Nästa
lammfärs.jpg
Denna rätt ger en känsla av sommar, till och med en regnig vinterdag. Yoghurtkrämen är lite speciell, men dess sötsyrlighet bryter av fint mot den söta mangon.

Ingredienser

  • 1 st schalottenlök
  • 1 st citron
  • 500 g lammfärs
  • 1 dl panko
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning
  • 1 st stor mango
  • 50 g babyspenat
  • Tillbehör:
  • 8 st potatisar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 st saft från citron
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • några drag med svartpepparkvarnen

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader. Skala och klyfta potatisen. Sköjd den och torka den sedan med hushållspapper. Blanda med olja och salt och strö ut på en pappersklädd plåt. Baka i ugnen ca 25-30 minuter tills klyftorna fått fin färg. Blanda runt någon gång under tiden.


Finhacka löken. Finriv citronskalet. Blanda båda ingredienserna med färsen, panko och ägg. Salta. Forma små biffar av färsen. Stek dem i smör eller grilla dem på grillen.


Blanda ingredienserna till såsen.


Skär klyftor av mangon.


Lägg upp allt på fat tillsammans med babyspenat.