Ingredienser
- 4 st majskycklingfiléer
- dragon som dekoration
- Marinad:
- 3 msk skånsk senap
- 3 msk honung
- 3 själk(ar) färsk dragon
- 1 krm cayennepeppar
- 1,5 tsk salt
- Tillbehör:
- 250 g zetas fem gryner
- 2 msk smör
- 300 g kantareller, borstade och delade i bitar
- 2 dl vitt vin
- 4 dl vatten
- 1 tsk lantbuljong
- 0,5 tsk salt
- 15 st små tomater i olika färger
- 1 msk rapsolja
- flingsalt
- 2 st större tomater
- Sås:
- marinaden
- 0,5 dl vitt vin
- 0,3 st skrapad vaniljstång, innehållet
- 1 msk olivolja
- 1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här:
Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingfiléerna och marinera i kylen ca en timme.
Sätt ugnen på 150 grader.
Halvera de små tomaterna och blanda dem med olja samt lite flingsalt. Sprid ut i en form och kör i ugnen ca en timme.
Lyft upp kycklingen ur marinaden. Blanda ner vinet i marinaden och koka marinaden fem minuter i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen. Rör ner vaniljen, olivoljan och vinägern.
Smält smöret i en panna på hög värme. Lägg i svampen. Stek ca fem minuter och rör några enstaka ganger. Blanda ner gryn, vatten, vin, buljong och salt. Låt puttra ca 10 minuter.
Grilla kycklingen. Alternativt kan du steka den i stekpanna först och därefter köra den i 150-gradig ugn tills den når en innertemperatur på 72 grader.
Skär de stora tomaterna och lägg upp på fat. Strö över de ugnsbakade tomaterna.
Lägg upp grynblandningen och kycklingfiléerna i bitar på faten. Droppa over såsen och garnera med dragon.